Útjára indult egy pletyka a következő M3-as motorjáról. Ha valóra válik, akkor a BMW szakít az utóbbi idők hagyományaival és teljesen új útra lép.

A híresztelés tárgya egy 3,3 literes 3 turbós V6-os motor. A turbókat tekintve lenne egy központi és hengersoronként is 1-1. Az egészben ez tűnik a legmerészebb elképzelésnek, persze korántsem lehetetlen a kivitelezése és már pár éve gyűlnek a turbós tapasztalatok, de azért akkor is túlbonyolítottnak tűnik. Ugyanakkor szinte biztos, hogy elfelejthetjük a nagy köbcentis szívó V8-at az egyre jobban szigorodó környezetvédelmi előírások miatt, virágkorukat élik a feltöltött motorok. Az, hogy 3,3 literes és V6-os lesz nem tűnik meglepő húzásnak, ott a remek 4,4 literes V8-as, amiről ha levágunk 1-1 hengert máris megkapjuk a 3,3-as V6-ost. Szeretjük a sorhatos motorokat, de pár éve valószínűleg a Nissan sem véletlenül cserélte le az R34 sorhatos blokkját V6-ra a GT-R-ben és a BMW-nek nem volt rossz M-es motorja, valamint a sornégytől V12-ig terjedő skáláról a V6 még hiányzik.

A terjesztője állítólag jó kapcsolatban van valakivel az M GmbH-tól. Ettől persze még nem válik hitelesebbé a pletyka, majd a hivatalos forrásból származó infó erősítheti vagy cáfolhatja meg. Az M logó eddig még mindig garancia volt arra, hogy kiváló motor kerül az autó orrába, amire bizonyíték a rengeteg év motorja díj is, bármilyen legyen is az új M3-as, az is számíthat legalább egy trófeára.