Münchenben jelentette be a BMW, hogy milyen modelleket várhatunk tőlük az idén.

Genfben már túlestünk az 1M Coupé és a 6-os kabrió hivatalos bemutatóján, valamint onnantól már Touring kivitelben is elérhető a takarékos 320d EfficientDynamics Edition.

Az áprilisi Sanghaji Autószalonon lesz a 6-os kupé változatának premierje (sajtófotók a galériában), valamint a csak Kína számára készülő plug-in hibrid, ami az F10-es 5-ös szintén kizárólag Kínában kapható nyújtott tengelytávú változatára épül. Már eddig is gyártottak 3-ast, 5-öst és X1-est Kínában, de hamarosan beindul az X3-as helyi gyártása is, Tiexiben pedig 2012-ben nyílik meg az újabb BMW gyár.

Az új M5-ös várhatóan az új generációs 1-essel együtt a szeptemberi Frankfurti Autószalonon debütál majd. Az új autók mellett a motorok fejlesztése is javában folyik, tovább bővül majd a BMW TwinPower Turbóval szerelt motorok listája, valamint a 3 hengeres erőforrások fejlesztése is túl van már a félidőn.

A BMW csoporthoz tartozó Mini pedig szintén idén leplezi le a Coupé változatot.

A legnagyobb durranás kétségtelenül a régóta várt M5-ös bemutatója lesz. A hírek szerint az első példányokat már idén átvehetik majd a szerencsés megrendelők. A fejlesztése lassan már a végső teszteléseknél tart, nemrég a BMW Svédországi tesztközpontjánál járt az EVO magazin, valamint a német Autobild és Auto Motor und Sport egy-egy munkatársa, akik már vezethették is a csúcs limuzint. Az ő beszámolóikról hamarosan olvashattok egy összefoglalót.